θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Παρασκευή 26 Δεκεμβρίου 2008

Το πολιτικό προφίλ των blogges στην Ελλάδα

Ο κάθε blogger είναι ο εαυτός του, Ανεξάρτητα από όλες τις στατιστικές έρευνες και από όλες τις ομαδοποιήσεις που απαιτεί μια προσπάθεια αποτίμησης του ρόλου των blog.

Με αυτήν την σημείωση, αναδημοσιεύω σήμερα το ενδιαφέρον άρθρο από το

ο δείμος του πολίτη

με θέμα
το πολιτικό προφίλ των bloggers στην Ελλάδα

"Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον διάβασα τα αποτελέσματα της έρευνας της VPRC σχετικά με το πολιτικό προφίλ των bloggers στην Ελλάδα. Στόχος της έρευνας ήταν η διερεύνηση των πολιτικών διαστάσεων του μπλόγκινγκ, η συγκρότηση μιας σειράς πολιτικοκοινωνικών δεικτών (δείκτες οικονομικού φιλελευθερισμού, ιδεολογικών αξιών, πολιτισμικού φιλελευθερισμού, ατομικισμού), καθώς και η διερεύνηση της συνεκτικότητας των πολιτικών απόψεων των μπλόγκερ. Τα αποτελέσματα δεν μπορώ να πω ότι μου έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση. Μετά από λίγα χρόνια στα ιστολόγια, είχα την ευκαιρία πολλάκις να σχολιάσω αυτό το προφίλ, που τώρα έρχεται να αποδειχθεί με στατιστική έρευνα.
Αν και ένα μεγάλο μέρος των μπλόγκερ θεωρεί ότι κινείται στον ευρύτερο χώρο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, η σχέση των αντίστοιχων πολιτικών φορέων με το μπλόγκινγκ δεν φαίνεται να έχει ακόμα αποσαφηνισθεί. ... "

Η συνέχεια στο http://chldimos.blogspot.com/2008/12/bloggers.html

Δεν υπάρχουν σχόλια: