θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2009

Κορυδαλλός. Απόδραση πάλι πριν από λίγο. Με ελικόπτερο πάλι, με τα ίδια πρόσωπα και πράγματα.

Καραγκιόζηδες. Πάλι τα ίδια. Είστε άχρηστοι. 'Αχρηστοι!
Η δίκη για την πιο κινηματογραφική απόδραση από την φυλακή

- Το ’χεις ακόμα το κομπολόι;
- Εδώ κατάσχεσαν το ελικόπτερο της εταιρείας, το κομπολόι θα άφηναν;

Ο διάλογος μεταξύ του Βασίλη Παλαιοκώστα και του μάρτυρα (χειριστή του ελικοπτέρου) Βασίλη Καρίκη προκάλεσε πολλά χαμόγελα στην αίθουσα του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά όπου δικάζονται δώδεκα κατηγορούμενοι για την υπόθεση της μεγάλης απόδρασης από τον Κορυδαλλό.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Καρίκη, βασικό μάρτυρα στη δίκη Παλαιοκώστα, μόνο όταν αποβιβάστηκαν από το ελικόπτερο στο Σχιστό αεροπειρατές και δραπέτες και βρέθηκε με το κομπολόι στο χέρι κοιτάζοντάς το αμήχανα, ως «δώρο από τον Βασίλη Παλαιοκώστα», συνειδητοποίησε τι ακριβώς είχε γίνει λίγα λεπτά νωρίτερα, στην κινηματογραφική απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού της 4ης Ιουνίου 2006, αφού δεν μπόρεσε να αναγνωρίσει τους κατηγορουμένους.

Πολύ καλά «διαβασμένοι», όλοι όσοι είχαν σχεδιάσει την απόδραση από τις φυλακές Κορυδαλλού δεν άφησαν περιθώρια αντίδρασης στον χειριστή του ελικοπτέρου. Καταθέτοντας στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων του Πειραιά, ο επαγγελματίας χειριστής ελικοπτέρων Βασίλης Καρίκης υποστήριξε πως η σκόνη που είχε συγκεντρωθεί στη καμπίνα δεν άφησε πολλά περιθώρια για την αναγνώριση των δραστών.

Πρόκειται για την κατάθεση που συγκλόνισε περισσότερο από κάθε άλλη τη μικρή αίθουσα του δικαστηρίου στον Πειραιά, στην οποία δικάζονται δώδεκα κατηγορούμενοι για την κινηματογραφική δραπέτευση του Βασίλη Παλαιοκώστα και του Ramiz Rizai από τον Κορυδαλλό, αλλά και της δολοφονίας του Κωνσταντίνου Κουτελιέρη, που φέρεται ότι διέπραξε ο Rizai δύο περίπου μήνες μετά.

Το σχέδιο της μεγάλης φυγής προέβλεπε και πρόβα τζενεράλε από τους δράστες αεροπειρατές. Μία εβδομάδα πριν το αεροπορικό «σάλτο» από τις φυλακές, οι δύο ένοπλοι -με βάση το κατηγορητήριο,- Σπύρος Δραβίλαας και Panajot Papa νοίκιασαν το ελικόπτερο και πέταξαν πάνω από τις περιοχές του Ρέντη, το Ολυμπιακό Στάδιο και το Σούνιο. Ηταν αφορμή για να δουν το εσωτερικό της καμπίνας και να ρυθμίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες της απόδρασης.

Την παραμονή της μεγάλης απόδρασης ζήτησαν και πάλι το ελικόπτερο να τους παραλάβει από την ταράτσα της καφετέριας «Γαλάζιο», στην περιοχή του Αγίου Κοσμά, σημειώνοντας πως σε εκείνη την εναέρια περιήγηση θα ήταν τέσσερα συνολικά άτομα, αφού θα τους συνόδευαν και δύο γυναίκες. Το μεσημέρι της 4ης Ιουνίου 2006 πήγε με το ελικόπτερο στο προκαθορισμένο ραντεβού ο πιλότος, με σκοπό να συναντηθεί με τον υπεύθυνο που είχε κάνει την κράτηση στο όνομα «Τσούκαλης». Οταν επιβιβάστηκαν, οι δύο πελάτες του εξήγησαν πως τις γυναίκες θα τις έπαιρναν λίγο αργότερα.

Μόλις προχτές:( www.madata.gr) "δικάζατε"

Η δίκη για την πιο κινηματογραφική απόδραση από την φυλακή

Δεν υπάρχουν σχόλια: