θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2010

"Πολύ σκληρός για να πεθάνει".

(φωτογραφία αρκετά λεπτά πριν αρχίσει η ομιλία του κυρίου Χρήστου)

Αυτό είναι το βαθύτερο νόημα της χτεσινής παρουσίας του Στέφανου Χρήστου.

Γέμισε ασφυκτικά την 600 ατόμων χωρητικότητας αίθουσα (+πολλούς όρθιους), παρά το ότι χτες κοβόντουσαν στην περιοχή περίπου τριάντα πίτες και πιτούλες ΚΑΙ παρά την τυχαία εκδήλωση του Δήμου Κορυδαλλού «Μαγειρεύοντας μαζί» που γινόταν στο σινε Παράδεισος ακριβώς την ίδια ώρα, η οποία αφενός λόγω της πρωτοτυπίας της και αφετέρου επειδή απευθυνόταν σε παιδιά (που δύσκολα τους χαλάς χατήρι), αποτελούσε σοβαρό κίνδυνο μεγάλων απωλειών συμμετοχής για τον κύριο Χρήστου.


Κυρίως όμως, το νόημα του χτεσινού μηνύματος συνίσταται στο περιεχόμενο των αναφορών του κυρίου Χρήστου.

Σε πολύ χαμηλούς τόνους, με απόλυτη ηρεμία, συντεταγμένα και ψύχραιμα ο κύριος Χρήστου είπε τελικά τα πιο αληθινά και τα πιο σκληρά πράγματα που γινόταν να πει εχτές.

Ενδεικτικά ορισμένες φράσεις: (με άλλο χρώμα)

- Η νέα προσπάθεια της χώρας, με το ΠΑΣΟΚ και τον Γιώργο Παπανδρέου, για να πετύχει, χρειάζεται πρώτα από όλα πολίτες με πραγματική συναίσθηση του ρόλου και της ευθύνης τους.

- Στηρίζω καθαρά τον Καλλικράτη και δεν περιμένω να δω που θα κάτσουν οι διάφοροι συσχετισμοί για να το κάνω.

- Ακόμα και το πρόβλημα της οικονομίας, είναι πρόβλημα αξιών. Και αφού ανέπτυξε το θέμα, κατέληξε με αναφορά στην κακοδιαχείριση και την διαφθορά και στην ανάγκη ανάκτησης της εμπιστοσύνης των πολιτών στη συμμετοχή, όπου ειδικά εδώ ανέφερε: Ορισμένοι προ έταξαν το "εγώ" και το έβαλαν πάνω από το "εμείς". Γνωρίζουμε όλοι με ποιες διαδικασίες αυτό οδηγεί στην ανάδειξη και στην επικράτηση των τυφλοπόντικων. Όμως οι πολίτες δεν είναι αγέλες...

Οι πολίτες έχουν ωριμάσει από τις εμπειρίες τους. Το επίπεδο των πολιτών, εγγυάται την ικανότητα να κάνουν τις επιλογές τους. Το αισθητήριο των πολιτών είναι καθοριστικό.


Παρότι διατηρεί την δημοτική του παράταξη, δεν αναφέρθηκε καθόλου στις επερχόμενες δημοτικές εκλογές.
Ξεχώρισαν όμως οι ακόλουθες αιχμές:

-Αναρωτήθηκαν κάποιοι για τον όρο "Αναπληρωτής Βουλευτής" και σχολιάζουν αρνητικά. Όμως αυτός είναι ο όρος, ο αναφερόμενος από το Πρωτοδικείο.
Ανέφερε επίσης ότι δεν διατηρούσε κάποια εξουσία τα τελευταία τρία χρόνια και επομένως κάτι δηλώνει η προτίμηση των πολιτών στο πλαίσιο των γνωστών συνθηκών λειτουργίας του σημερινού πολιτικού συστήματος.
(σημ: ο κύριος Χρήστου, αυτήν την ιδιότητα ανέφερε στην πρόσκλησή του)


- Για όσους συνέχισαν αμέσως μετά τις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές να απαξιώνουν το έργο και την προσφορά της δωδεκαετούς θητείας μου ως Δημάρχου...
...Οι πολίτες έχουν κρίση και γνώμη για εποχή της δικής μου διοίκησης ...ποιές και πόσες καταχτήσεις αφορούν την εξέλιξη της πόλης. Γνωρίζουν και κρίνουν και τι συμβαίνει σήμερα.


Για τα λατομεία ανέφερε:
-Είναι γνωστό σε όλους ότι εδώ και τρία χρόνια το ζήτημα των λατομείων βρίσκεται σε απόλυτη αδράνεια.

Για τις φυλακές:
- Ακούσαμε ότι πιθανόν τις επόμενες μέρες να γκρεμιστεί ένα μικρό τμήμα από τις γυναικείες φυλακές. Αυτό, θα το χαρούμε όλοι μας. Είναι γνωστό ότι αυτό ανήκει στους χρόνιους, δεκαετιών, αγώνες των πολιτών και των δημοτικών αρχών. Δικών μας και προγενέστερων
Αναφέρθηκε επίσης στο σημείο αυτό, στην αθέτηση εκ μέρους της κεντρικής εξουσίας των δεσμευτικών χρονοδιαγραμμάτων που υπήρχαν για την δημιουργία άλλων φυλακών.

Στο τέλος, είπε: θα σπάσουμε σήμερα το πρωτόκολλο.
Οι αναφερόμενοι ως "επίσημοι" (εκπρόσωποι φορέων, παρατάξεων και επώνυμοι) ας παραλάβουν το κομμάτι της πίτας από τα έτοιμα κομμάτια που υπάρχουν (συσκευασμένα) πίσω στην έξοδο. Για τους ανώνυμους θα κόψω τα κομμάτια της φετινής πίτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: