θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Τρίτη 6 Απριλίου 2010

Κορυδαλλός: Το πιάσαμε το υπονοούμενο!

"...Παρόλα αυτά, υπάρχουν δυνάμεις που αν και προέρχονται από το κυβερνών κόμμα, αποδεσμεύονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές του και μπορούν να συμμετέχουν σε μια νέου τύπου συμμαχία για τη λύση των συσσωρευμένων προβλημάτων. Με αυτόν τον κόσμο, είμαστε σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας και επιδιώκουμε την συνάντησή μας μέσα από κοινούς αγώνες..." (ο κ. Χάικ Κασαρτσιάν, γραμματέας του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ και ενεργότατο στέλεχος του "Πάμε Αλλιώς" τα γράφει στην εφημερίδα της κίνησης ΚΟΡΥΔαλλιώς ).

Την περασμένη εβδομάδα επίσης, σε μικρή συνέντευξη του υπεύθυνου τύπου της "16χρονης πόλης" κ. Φωτεινόπουλου στην εφημερίδα "κοινωνική", ξεχωρίζω από όσα ανέφερε κάτω από τον πονηρό τίτλο της εφημερίδας (ΔΕΝ ΑΠΕΧΟΥΜΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ), τις ακόλουθες φράσεις του:

..."Από την άλλη πλευρά, ειδικά στον Κορυδαλλό, όταν έρθει η ώρα να συζητήσουμε, νομίζω, οι περισσότεροι θα κατανοήσουν, ότι η δημιουργία Δημοτικής Κίνησης δεν ήταν απλώς δικαίωμα, αλλά υποχρέωση κάθε ελεύθερα σκεπτόμενου, δημοκρατικού πολίτη. Και παράγει ένα απελευθερωτικό αποτέλεσμα..." (τα μπολντ δικά μου)

Και αμέσως μετά:

(Η ερώτηση) Δηλαδή η παράταξη θα συζητήσει με το ΠΑΣΟΚ;

(απάντηση)

Τα κομματικά μέλη, πάντα συζητούν μέσα στο κόμμα τους και αλλιώς φεύγουν!

Οι παρατάξεις, νομίζω το σωστό είναι να συζητούν με άλλες παρατάξεις. Και από την ιδρυτική διακήρυξη της Δεκαεξάχρονης Πόλης, που πρέπει να σας επισημάνω ότι είναι ανοιχτή, αυτόνομη δημοτική κίνηση και όχι κίνηση μελών ενός κόμματος, δεν αποκλείονται καθόλου οι συνεργασίες με όλα τα θετικά ρεύματα. Αν όμως υπάρξει πρόσκληση της παράταξης και από κόμματα, θα το αποφασίσει αυτό η παράταξη. Για την ώρα, απευθύνουμε εμείς πρόσκληση, να ενώσουμε δυνάμεις, για να εκφράσουμε όλοι μαζί, πλειοψηφικά και νικηφόρα, ότι πιο σύγχρονο, ότι πιο δημιουργικό, ότι πιο ικανό, ότι πιο προοδευτικό διαθέτει αυτή η πόλη, η πόλη μας, που έχει δικαίωμα να ξαναρχίσει από τα 16 της χρόνια. (Τα μπόλντ επίσης δικά μου)


Παραπομπές:
Ευχαριστώ τον συνάδερφο που δανείστηκα την ΚΟΡΥΔαλλιώς (ΕΔΩ)
Η συνέντευξη του κ. Προκόπη Φωτεινόπουλου με κλικ στο neagenia, αφού στο ιστολόγιο της κίνησης δεν δημοσιεύτηκε
(???)

Δεν υπάρχουν σχόλια: