θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Δευτέρα 24 Μαΐου 2010

Αναφορά εγκλωβισμού, (εντός πλαισίου ευγενούς άμιλλας).

http://farm3.static.flickr.com/2056/1686007658_3b40b9b9f6.jpg
φύλακας φυλάκου μάτι δε βγάζει

Οι τοπικές παρατάξεις μας, παρατάξεις συλλογικές, "αρχών και θέσεων", παρατάξεις υποδειγματικά μοντέλα εσωτερικής δημοκρατίας και συντροφικής αλληλεγγύης... Παρατάξεις που δημιουργήθηκαν με ευγενική, εθελοντική αυτοδιάθεση των μελών τους, χωρίς προσωπικές μικρότητες, παρατάξεις που δίνουν μαθήματα ήθους, λειτουργώντας με δόγμα "όλοι για έναν και ο καθένας για όλους"...
Πόσο χαίρομαι, πόσο χαιρόμαστε όλοι οι (τυχεροί) πολίτες, που δεν πρόκειται για τίποτα ντενεκέδες. Ντενεκέδες, να πέφτουν στο επίπεδο απαξιωτικών ενεργειών, με απόπειρες παραγκωνισμών, φτηνών ανταγωνισμών, διακριτικών καρφωμάτων, και ... κοινής ρουφιανιάς... Όχι ευτυχώς. Ευτυχώς, είναι υπόδειγμα.
Τώρα μάλιστα, που πλησιάζουν οι δημοτικές εκλογές, παθαίνουν... μια μεγάλη εσωτερική συσπείρωση.

Είναι επομένως σίγουρο, ότι μια ιστορία που κυκλοφόρησε και κυκλοφορεί σαν ανέκδοτο μεταξύ των εργαζομένων, δεν οφείλεται (ευτυχώς) σε αποσυσπείρωση. Ούτε κάποιος την διαρρέει και την επαναλαμβάνει σκόπιμα για να επωφεληθεί σε κάτι. Τυχαία, έμεινε μια πόρτα ανοιχτή και περνούσαν από έξω μια ντουζίνα κουτσομπόληδων. Αυτό ήταν. Η ιστορία πήρε το δρόμο της και έγινε ανέκδοτο. Αυτοί οι δώδεκα το είπαν στη γυναίκα τους, εμπιστευτικά εκείνη το μετέφερε στη αδερφή της, αυτή πήγε στο κομμωτήριο και η κομμώτρια πήγε στον περιπτερά. Μετά... μετά αυτός το είπε στην κουμπάρα του...

Τελικά, δεν χρειάστηκε κάποιος στενός συνεργάτης του Δήμαρχου να μου στείλει email και μην πηγαίνει εκεί το μυαλό σας. Η κουμπάρα, ακούστηκε να μεταφέρει:

Το περασμένο Σάββατο ( εδώ, ειδικά, η κουμπάρα επιφυλάχθηκε για την ημέρα) δύο γέροι άνθρωποι πέρασαν αρκετές ώρες κλειδωμένοι μέσα σε μεγάλο δημοτικό γήπεδο. Ο φύλακας, που έπρεπε να κλείσει το βράδυ, "αναχώρησε εκτάκτως" 2,5 ώρες νωρίτερα. Σαν καλός φύλακας όμως, δεν παρέλειψε να κλειδώσει τις πόρτες. Οι δύο γέροντες, δεν αντιλήφθηκαν εγκαίρως τι συνέβη. Ο ένας αυτών, είχε και κάποιο πρόβλημα υγείας, προτιμώ όμως εδώ να μην επεκταθώ.
Ούτε θέλω να γράψω τι ώρα νυχτερινή έγινε τηλεφώνημα σε κορυφαίο δημοτικό στέλεχος για να μπορέσουν να απελευθερωθούν οι "εγκλωβισμένοι".
Η ιστορία όμως έχει και ουρά:
Έξαλλος ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ποινή. Ποινή βαριά, την βαρύτερη ποινή. Και δικαίως.
Στη συνέχεια όμως, κυρία, πρώτου βαθμού συγγενής του φύλακα, παρενέβη άμεσα. Υπενθύμισε στον Δήμαρχο ότι ο χρόνος περνάει. Ο χρόνος περνάει και έρχονται δημοτικές εκλογές.
Η κυρία, ανέφερε την συνειδησιακή κρίση που περνάει... κάθε φορά που πρέπει να διαλέξει με υπευθυνότητα την καλύτερη δημοτική παράταξη για την πόλη. Ανέφερε όλα τα διλήμματα που αντιμετωπίζει και χαρακτήρισε ατοπηματάκι το σφάλμα του φύλακα.

Δεν θα μεταφέρω τι άλλο είπε η κουμπάρα γιατί μπορεί να έβαλε και δικά της...

Ο Δήμαρχος βέβαια, "δε μασάει".
Είναι άσχετη σύμπτωση ότι η σκληρή ποινή ανακλήθηκε και ο φύλακας συνεχίζει την σταδιοδρομία του σε νέο πόστο.


Το βίντεο παρουσιάζει ένα πραγματικό λάθος στη συνεργασία παικτών που ανήκουν στην ίδια ενδεκάδα. Καμιά φορά συμβαίνουν και αυτά.




Γιά όσους έχουν όρεξη και χρόνο, προτείνω:
Κουράγιο για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

για επιστροφή στην αρχική σελίδα: κλικ εδώ
TENEKEDOUPOLI

Δεν υπάρχουν σχόλια: