θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Κυριακή 9 Μαΐου 2010

Σεμινάριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Τοπική Αυτοδιοίκηση και Οικολογία

Σεμινάριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση

Σάββατο 8 ΜΑΙΟΥ 2010
ΠΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΠΘ


Οι Οικολόγοι Πράσινοι Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τη Θεματική Ομάδα Αυτοδιοίκησης διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία και ενόψει των φετινών αυτοδιοικητικών εκλογών, σεμινάριο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με στόχο την ενημέρωση των στελεχών τους σχετικά με τον ρόλο της, και να καταδείξουν πρακτικές και εργαλεία για την πράσινη παρέμβαση.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν στελέχη των Οικολόγων Πράσινων και της Οικολογίας Αλληλεγγύης αλλά και ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ανδρέας Κουράκης της Δημοτικής Κίνησης “Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη” και ο κ. Αντώνης Καράγιωργας της Κίνησης Πολιτών “Αλλάζουμε την Πόλη” .

Παρακάτω θα δείτε τους ομιλητές και τις εισηγήσεις τους τις οποίες μπορείτε να “κατεβάσετε” στον υπολογιστή σας πατώντας στο θέμα της ομιλίας τους.

Αν πάλι δεν είστε εξοικειωμένοι με την τεχνολογία, μπορείτε να μας ζητήσετε να σας στείλουμε τις εισηγήσεις σε CD ή σε έντυπη μορφή με ένα τηλεφώνημα στο 2310266705


Εισαγωγικά – Πρόγραμμα ομιλιών

Διάκος Κώστας (Συντονιστής Θ.Ο. Αυτοδιοίκησης-μέλος Πανελλαδικού Συμβουλίου Οικολόγων Πράσινων) “Ανταποκρίνεται ο Καλλικράτης στις ανάγκες για μεταρρύθμιση στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης;»

Μιχάλης Τρεμόπουλος, Ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων «Πράσινες πόλεις σε συνθήκες κρίσης- χρηματοδοτικά εργαλεία»

Γωγάκου Δήμητρα , νομαρχιακή σύμβουλος Θεσσαλονίκης “Η εμπειρία από το χώρο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης”

Πολυχρονιάδης Γιάννης, Δημοτικός Υπάλληλος, υπεύθυνος του Γραφείου Προγραμματισμού του Δήμου Συκεών. «Ισχυρή αυτοδιοίκηση και κάθετη οργάνωση αποκλειστικών αρμοδιοτήτων των ΟΤΑ. Μήπως ήρθε η ώρα οι Δήμοι να ασχοληθούν σοβαρά με τα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών;»

Μάτης Χρήστος, δημοτικός σύμβουλος Αγ. Παύλου «Θεσσαλονίκη- «υπόδειγμα προς αποφυγήν»

Αγγελίδης Θεοχάρης, δικηγόρος «Καλλικράτης: Ένα ακόμη νομοθέτημα; Μια διερεύνηση των όρων για την επίτευξη των στόχων του, από την πλευρά της κοινωνιολογίας του δικαίου»

Τριανταφυλλοπούλου Αθανασία “Η τοπική αυτοδιοίκηση ως πολιτικός, διοικητικός και αναπτυξιακός θεσμός”.

Σαπουνάκης Τάσος Οικονομολόγος- Σύμβουλος Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Τα οικονομικά της τοπικής αυτοδιοίκησης, πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας και της περιφερειακής διοίκησης”

Θελερίτη Μαρία Σύμβουλος Τοπικής Ανάπτυξης ΤΕΔΚ Ν. Κορινθίας “Η οργάνωση και λειτουργία των Δήμων”

Παρουσίαση του “Καλλικράτη”
Η Οπτική του Φύλου στις Τοπικές Πολιτικές
Κοινωνική Πολιτική στην Τοπική Αυτοδιοίκηση


Δεν υπάρχουν σχόλια: