θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Πέμπτη 6 Μαΐου 2010

Διάκος: έτοιμος για αρχιερέας.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κορυδαλλός, 5 Μαϊου 2010

Κορυδαλλιώτες και Κορυδαλλιώτισσες,

Πρόσφατα ιστότοποι στο διαδίκτυο,αποκάλυψαν την πρόσληψη με σύμβαση έργου στο Δήμο Κορυδαλλού της κόρης της Επιτρόπου του Ελεκτικού Συνεδρίου.
Ο Δήμος Κορυδαλλού μάλιστα με επίσημο δελτίο Τύπου επιβεβαίωσε την καταγγελία αυτή και επεδίωξε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Η πρόσληψη αυτή είναι καθαρό ρουσφέτι της Δημοτικής Αρχής,αφού έγινε πριν την εφαρμογή του νέου νόμου για τις προσλήψεις,όπου κάθε πρόσληψη γίνεται με διαφάνεια,με αντικειμενικά κριτήρια.
Να ξεκαθαρίσουμε πως κατανοούμε και σεβόμαστε το δικαίωμα στην εργασία της κοπέλας αυτής,όμως το ίδιο δικαίωμα πρέπει να έχουν όλοι οι νέοι άνθρωποι που αναζητούν εργασία,αλλά δεν έχουν ‘’το πλεονέκτημα’’που την εξασφαλίζει.
Είναι προφανές λοιπόν το μείζον πολιτικό θέμα που προκύπτει για την Δημοτική Αρχή με την πρόσληψη αυτή.
Να υφίσταται ‘’σχέση πελατειακή’’ανάμεσα στο Δήμο Κορυδαλλού και τον ελεγκτικό μηχανισμό της Πολιτείας που εγγυάται και διασφαλίζει τη νομιμότητα των δαπανών.
Αυτή την ώρα που η Χώρα διέρχεται τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση και οι πολίτες καλούνται να ‘’πληρώσουν το μάρμαρο’’,καθίσταται επιτακτική, περισσότερο από ποτέ, η ανάγκη για τη διαφάνεια των οικονομικών του Δήμου μας.


Καλώ λοιπόν όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους και τις κοινωνικές δυνάμεις που συμμετέχουν και συμμετείχαν στα δημοτικά δρώμενα από όπου και αν προέρχονται να συνυπογράψουμε όλοι μαζί μια πρόταση διαφάνειας για τα οικονομικά του Δήμου μας.
Να ερευνήσουμε την νομιμότητα και σκοπιμότητα των διαχειριστικών πράξεων που αύξησαν το χρέος του Δήμου μας κατά 80% τα τελευταία δύο χρόνια.
Να ζητήσουμε να γίνει διαχειριστικός έλεγχος στο Δήμο Κορυδαλλού από τον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρο Ρακιτζή.
Να μάθουμε που πήγαν τα λεφτά από τα δάνεια ,τις κρατικές επιχορηγήσεις , τους Κ.Α.Π. (κεντρικούς αυτοτελείς πόρους), την απόδοση των 2.500.000,00 ευρώ από τους παρακρατηθέντες πόρους , από τα ανταποδοτικά της Δ.Ε.Η. και τα λοιπά δημοτικά τέλη ,τα έκτακτα έσοδα του Δήμου Κορυδαλλού ,τα ποσά που δοθήκαν για τις δημοτικές επιχειρήσεις από το ταμείο του Δήμου.



Φιλικά

Γιάννης Στ. Διάκος

Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού.


Σημείωση:

Χειραψία με τον κύριο Διάκο καταγεγγραμμένη με κλικ εδώ (ο δεξιά)

!

Δεν υπάρχουν σχόλια: