θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΠΤΩΣΗ. (ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ)

Δήλωση Δημάρχου Κορυδαλλού Σταύρου Κασιμάτη για την έκρηξη βόμβας. (14/5/2010)

Για άλλη μια φορά ο Κορυδαλλός και οι κάτοικοι του, με αφορμή την έκρηξη βόμβας στην περίφραξη του χώρου των γυναικείων φυλακών, πέρασαν δύσκολες ώρες αγωνίας και φόβου.
Είναι γνωστό ότι οι αντρικές και γυναικείες φυλακές βρίσκονται στην καρδιά της πόλης, δίπλα ακριβώς από μεγάλα σχολικά συγκροτήματα και αθλητικές εγκαταστάσεις όπου εκπαιδεύονται και αθλούνται καθημερινά χιλιάδες παιδιά

Για άλλη μια φορά ο Κορυδαλλός και οι κάτοικοι του, με αφορμή την έκρηξη βόμβας στην περίφραξη του χώρου των γυναικείων φυλακών, πέρασαν δύσκολες ώρες αγωνίας και φόβου.Είναι γνωστό ότι οι αντρικές και γυναικείες φυλακές βρίσκονται στην καρδιά της πόλης, δίπλα ακριβώς από μεγάλα σχολικά συγκροτήματα και αθλητικές εγκαταστάσεις όπου εκπαιδεύονται και αθλούνται καθημερινά χιλιάδες παιδιά.

Το ότι δεν θρηνήσαμε ανθρώπινες ζωές αλλά είχαμε μόνο εκτεταμένες καταστροφές στο γύρω χώρο, όχι απλά δεν εφησυχάζει κανέναν αλλά απεναντίας φέρνει για πολλοστή φορά την πολιτεία προ των διαχρονικών ευθυνών της για το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα της μη απομάκρυνσης και παραμονής των φυλακών στην πόλη μας.
Ο Κορυδαλλός, μια πόλη σε πλήρη ανάπτυξη, με έντονη και πολυεπίπεδη δραστηριότητα σε όλους τους τομείς της κοινωνικής ζωής, αδικείται κατάφορα από την πολυετή παραμονή των σωφρονιστικών ιδρυμάτων ενώ οι κάτοικοι και κυρίως τα παιδιά μας βρίσκονται μόνιμα στη ζώνη υψηλού κινδύνου.
Εκφράζοντας το σύνολο των κατοίκων της πόλης δηλώνω προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αγώνας που δίνουμε όλοι μαζί επί δεκαετίες για την απομάκρυνση των φυλακών θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση μέχρι την τελική δικαίωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: