θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

9 Σεπτεμβρίου 2003, επιστολή Ψωμιάδη στον Τσοχατζόπουλο.

Με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο κύριος Ψωμιάδης ζητά συνεργασία και στήριξη στην κάθοδό του στις περιφερειακές εκλογές, εμφανιζόμενος ως υπερκομματικός.

"Τα προβλήματα είναι κοινά, δεν έχουν χρώμα, δεν έχουν κόμμα. Οι πολίτες απαιτούν από εμάς να είμαστε ενωμένοι και να συνεργαζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων τους..."

(ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ)
Στις 9 Σεπτεμβρίου 2003, ένα μήνα πριν τις εθνικές εκλογές, ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης απέστειλε στον Άκη Τσοχατζόπουλο την ακόλουθη επιστολή...

Ψωμιάδης προς Τσοχατζόπουλο


Αγαπητέ κ. Τσοχατζόπουλε,

Θέλω να σας εκφράσω τη λύπη μου για την απόφασή σας να θέσετε εαυτόν εκτός ψηφοδελτίων του ΠΑΣΟΚ, στις επικείμενες εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, και δη για την αιτία που προκάλεσε την απόφαση αυτή.

Εκτιμώ ότι τόσες δεκαετίες στο πολιτικό πεζοδρόμιο δίπλα στον Ανδρέα Παπανδρέου, ο στοιχειώδης πολιτικός πολιτισμός θα επέβαλε την τοποθέτησή σας ακόμη και στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας. Πιστεύω ότι μεταφέρω την άποψη χιλιάδων πολιτών της Θεσσαλονίκης και ιδιαίτερα φίλων του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι θεωρούν ότι μετά την απώλεια του Ανδρέα ο Ακης Τσοχατζόπουλος ήταν η σημαία του κινήματος.

Παρά τις διαφορετικές τοποθετήσεις που πιθανόν να έχουμε όσον αφορά πολιτικά θέματα, θεωρώ θετικό το παράδειγμά σας, καθώς παρά την εύλογη πικρία σας εξακολουθείτε να θέτετε τον εαυτό σας στην υπηρεσία της παράταξης που υπηρετήσατε τόσα χρόνια, πιστός στην ιδεολογία χωρίς ανταλλάγματα. Εύχομαι καλή συνέχεια στον προσωπικό και πολιτικό σας βίο.

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης


Είναι ΑΝΕΠΑΝΑΛΗΠΤΟΣ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: