θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

Έστω και αργά ξυπνάνε...


Την αιματηρή επίθεση ισραηλινών καταδρομέων στα έξι πλοία του «Στόλου της ελευθερίας» που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη πόλη της Γάζας και στους έγκλειστους κατοίκους της τα ξημερώματα της Δευτέρας 31 Μαϊου, καταγγέλλει ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης.
Ο Δήμαρχος που έχει δηλώσει την υποστήριξή του στην πρωτοβουλία «Ένα καράβι για τη Γάζα», δήλωσε ότι η επίθεση σε διεθνή ύδατα αποδεικνύει την αστυνομική και μιλιταριστική αντίληψη του Ισραήλ, το οποίο δεν διστάζει να επιτεθεί σε πολίτες από πενήντα χώρες που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Γάζας.



«Η επίθεση προκαλεί οργή, αγανάκτηση αλλά και εύλογη ανησυχία. Καταγγέλλουμε τη στάση του Ισραηλινού κράτους και ενώνουμε τις φωνές μας για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση του Ισραήλ να επιτρέψει την ομαλή μετάβαση του στόλου στη Γάζα. Ζητάμε την παρέμβαση και καταδίκη της επίθεσης από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς».

Ο Δήμαρχος θα προτείνει την έκδοση ψηφίσματος καταδίκης της ισραηλινής επίθεσης από το Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει στις 31 Μαϊου, στις 8.30 το βράδυ.

Το Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου που εστάλη στην Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα.

(το κομάτι που συμπληρώθηκε εκ των υστέρων,(κάτι το οποίο, συνήθως ακόμα και σε ιστολόγια της κακιάς ώρας το σημειώνει ο blogger ότι ανέβηκε συμπληρωματικά)

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ 6ης ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 31 Μαΐου 2010

Τα ξημερώματα της Δευτέρας 31 Μαΐου 2010 ισραηλινές δυνάμεις καταδρομών επιιτέθηκαν σταπλοία του «Στόλου της ελευθερίας» που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια στην πολιορκημένη πόλη της Γάζας και στους έγκλειστους κατοίκους της.
Δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον πολιτών- μελών της πρωτοβουλίας, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των νεκρών και τραυματιών.
Η επίθεση, που έγινε σε διεθνή ύδατα αποδεικνύει την αστυνομική και μιλιταριστική αντίληψη του Ισραήλ, το οποίο δεν διστάζει να επιτεθεί σε πολίτες από πενήντα χώρες που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στο λαό της Γάζας.
Η επίθεση συνιστά διεθνή πειρατεία και προκαλεί οργή, αγανάκτηση και εύλογη ανησυχία.

Τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου:
• Καταγγέλλουν τη στάση του Ισραηλινού κράτους και ενώνουντις φωνές τους για την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων.
• Απαιτούν από την Κυβέρνηση του Ισραήλ να επιτρέψει την ομαλή μετάβαση του στόλου στη Γάζα.
• Ζητούν την παρέμβαση και καταδίκη της επίθεσης από το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς οργανισμούς.

σχετικά: κλικ και εδώ
(Ας είναι...)

Δεν υπάρχουν σχόλια: