θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Κύριε Ρεφενέ, σε λίγο θα γίνεται ρεφενές για να πληρωθούν οι τόκοι.

Δελτίο τύπου με τον τίτλο "Απάντηση στις λογιστικές αλχημείες της διοίκησης Κορυδαλλού" κυκλοφόρησε ο Δημοτικός σύμβουλος κύριος Διάκος, (πρώην Αντιδήμαρχος Οικονομικών, όταν ανέλαβε τη Διοίκηση ο κύριος Κασιμάτης).

Οι αριθμοί του κυρίου Διάκου, είναι οι ίδιοι με αυτούς που αναφέρει η "Δεκαεξάχρονη Πόλη", το "ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ" και ο "Σύγχρονος Ανθρώπινος Κορυδαλλός".
Εδώ, παίζεται το εξής θέατρο:
Ο κύριος Δήμαρχος, αφού χρεοκόπησε το Δήμο με την γενική ανημποριά του και την κακοδιαχείριση, πολλαπλασιάζοντας τα δάνεια, διπλασιάζοντας το χρέος, προσλαμβάνοντας αλόγιστα και σπαταλώντας σε άχρηστα κτίρια, αυτοκίνητα, εκδηλώσεις δημοσίων σχέσεων, προβολής και επικοινωνίας, τώρα προσπαθεί να βρει μαξιλάρι αξιοποιώντας την γενική οικονομική κρίση.
Η απάντηση του κυρίου Χριστοφορίδη, που κατέλαβε τα εξώφυλλα και φιλοξενήθηκε στα σαλόνια του τοπικού τύπου, είναι μια ενέργεια εντυπωσιασμού, που γρήγορα θα εγκαταληφθεί, γιατί τα στοιχεία του κυρίου Χριστοφορίδη "δεν στέκονται".
Το κύριο επιχείρημα που θα υποστηρίξει ο Δήμαρχος, είναι να λέει ότι "αυτά συμβαίνουν παντού", επειδή φταίει το Δ.Ν.Τ. και επειδή δεν φτάνουν οι κρατικές επιχορηγήσεις.
Κανείς δεν πρέπει να εκπλαγεί, αν η δημοσιοσχεσίτικη βολεμένη ομαδούλα του κυρίου Κασιμάτη, κληθεί να γεμίσει πούλμαν διαμαρτυρόμενων, με υψωμένες γροθιές και μαύρες σημαίες που θα κάνουν καταλήψεις σε Υπουργεία και Περιφέρεια.


Το δελτίο τύπου του κυρίου Διάκου:
Ο αντιδήμαρχος οικονομικών Κορυδαλλού κ. Δημήτρης Χριστοφορίδης προσπάθησε εκ μέρους της διοίκησης με λογιστικές αλχημείες και τερτίπια να διαστρεβλώσει την οικονομική μου τοποθέτηση για την χρεοκοπία που έχουν οδηγήσει το Δήμο Κορυδαλλού. Φωτοτύπησαν το έγγραφο που είχα εισηγηθεί ως αντιδήμαρχος οικονομικών το φθινόπωρο του 2007 για αίτηση δανείου 15.000.000,00 ευρώ όπου τα 7 εκατομμύρια θα ήταν η αποπληρωμή των υπόλοιπων δανείων που προϋπήρχαν στο Δήμο Κορυδαλλού και τα υπόλοιπα 8 εκατομμύρια ήταν για οφειλές σε ασφαλιστικά ταμεία, σε δικαστικές αποφάσεις τρέχοντα έργα και 2 εκατομμύρια θα ήταν για αναπτυξιακές ενέργειες. Το δάνειο εκείνο το χειριζόντουσαν όπως είχα δηλώσει σε συνέντευξη μου σε τοπική εφημερίδα το "ρεπορτάζ" το Μάρτιο του 2008 με εντολή του Δημάρχου κ. Κασιμάτη και του μυστικού σύμβουλού του στα οικονομικά Προέδρου του Δ.Σ. τότε κ. Χριστοφορίδη, ένας καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών ο κ. Ρεφενές. Η εισήγηση που υπέγραψα ήταν αποτέλεσμα συσκέψεων στις οποίες εκτός από τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου και από τους προαναφερθέντες, ήταν και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου κ. Γιώργος Μεντζελίδης. Ο κ. Ρεφενές και η ομάδα του πληρώθηκαν μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης ένα σεβαστό ποσό για τη μελέτη τους διότι δεν επιτρεπόταν να πληρωθούν από το Δήμο Κορυδαλλού, οπότε εγώ δεν πλήρωσα ποτέ για ένα δάνειο που χάθηκε στο ελεγκτικό συνέδριο και έχουν την ευθύνη εκείνοι που «έφεραν» τον κ. Ρεφενέ ο οποίος επαναλαμβάνω πληρώθηκε τη μελέτη του.
Κυρίες και κύριοι,
Στην εισήγηση του εγγράφου που επικαλείται ο κ. Χριστοφορίδης στη συνέντευξή του παρουσιάζεται εντέχνως το χρέος του Δήμου στα 28.000.000,00 ευρώ. Εάν αφαιρέσεις 4.100.000,00 ευρώ τα υπόλοιπα από τα 8 εκατομμύρια της κρατικής επιχορήγησης για το νέο Δημαρχείο που δεν είχαν δοθεί γεγονός που δεν συνιστά χρέος του Δήμου. Τα 2.000.000,00 ευρώ χρέη των δημοτικών επιχειρήσεων που δεν είναι χρέος του Δήμου, τα 1.600.000,00 ευρώ οφειλή στην ΕΥΔΑΠ όπου οφείλονται από τους δημότες στις εκτός σχεδίου περιοχές από τους δημοτικούς κουρνούς στο Δήμο μας τα οποία δεν είναι χρέος του Δήμου και τέλος το 1.000.000,00 ευρώ που είχε «βαπτιστεί» χρέη δια λόγου και ασφαλώς αυτά είναι επισφαλής, τότε αντιλαμβάνεστε ότι το πραγματικό χρέος του Δήμου Κορυδαλλού είναι 19.300.000,00 ευρώ και επειδή εσείς ως πρώην συνεργάτες του πρώην Δημάρχου κ. Χρήστου δεν αισθάνεστε ντροπή για όσα λέγατε και γράφατε για το πρώην πολιτικό αφεντικό σας εγώ νιώθω την υποχρέωση να πω ότι έκανα λάθος στην τοποθέτηση μου και το χρέος δεν ήταν 20.000.000,00 ευρώ αλλά βάση του αντιγράφου που δημοσιεύσατε κ. Χριστοφορίδη 19.300.000,00 ευρώ και τώρα το έχετε φτάσει στα 37.000.000,00 ευρώ. Εάν χρησιμοποιούσα τις δικές σας μεθόδους να είστε σίγουροι ότι θα σας το έφτανα άνετα το έλλειμμα στα 43.000.000,00 ευρώ και πολύ φοβάμαι για το μέλλον του Κορυδαλλού μας μήπως «πέφτω» μέσα.
Εύχομαι να μη χρειαστεί ο Δήμος Κορυδαλλού να καταφύγει στο μηχανισμό στήριξης και το τίμημα το πληρώσουν πάλι οι δημότες.


Γιάννης Στ. Διάκος
Δημοτικός Σύμβουλος Κορυδαλλού.

Δύο προτάσεις άλλων αναρτήσεων:

Δεν υπάρχουν σχόλια: