θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Τρίτη 27 Ιουλίου 2010

Ο κύριος Στέφανος Χρήστου στο "Παρόν" το 2007, για τη διαφάνεια και τα δάνεια.

Από το "Πάμε αλλιώς"
Αυτό διαβάζουμε στο φύλλο της εφημερίδας Παρόν με την ίδια ημερομηνία

Ολόκληρη η δημοσίευση από το Παρόν:
«Άναψε φωτιές» το θέμα του δανείου στον Κορυδαλλό. Ο τέως δήμαρχος Στέφανος Χρήστου περνάει στην… αντεπίθεση και σε ανακοίνωσή του τονίζει ότι ο νυν δήμαρχος Στ. Κασσιμάτης, προκειμένου να δικαιολογήσει το δάνειο των 15 εκατ. ευρώ, έκανε λόγο περί δήθεν κακοδιαχείρισης και «μαύρης τρύπας».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Στ. Χρήστου, μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Ουδέποτε επί 12 χρόνια πήραμε βραχυπρόθεσμο δάνειο κίνησης, καίτοι από την προηγούμενη δημοτική αρχή παραλάβαμε το 1994 συνολικό χρέος 5 εκατομμύρια ευρώ (ληξιπρόθεσμες οφειλές, συνεχιζόμενα έργα, ΕΥΔΑΠ 350.000.000 δρχ., αποζημίωση οικοπεδούχων για Κακοσούλι 300.000.000 δρχ.), χωρίς να υπολογίζουμε κατά πάγια οικονομική και λογιστική αρχή τα μακροπρόθεσμα δάνεια στο ΤΠΔ που κληρονομήσαμε.

Σε κάθε περίπτωση η προηγούμενη δημοτική αρχή σε 12 χρόνια σύναψε μακροπρόθεσμα δάνεια, με την υπογραφή του σημερινού δημάρχου, ύψους περίπου 7 εκατ. ευρώ. Η σημερινή δημοτική αρχή σε 10 μήνες οδηγήθηκε σε αυτήν τη σκανδαλώδη απόφαση και σύμβαση των 15 εκατ. ευρώ με ιδιωτική τράπεζα, η οποία μπήκε πολύ δυναμικά στην αγορά, ανατρέποντας σταθερές και δεδομένα».

«Το σχετικό δάνειο», συνεχίζει ο κ. Χρήστου, «είναι μνημείο σκανδαλώδους αδιαφάνειας, αφού δεν προηγήθηκε νόμιμος διαγωνισμός για ένα τόσο μεγάλο ποσό. Αρκέσθηκαν στις απλές προσφορές ορισμένων κατ' επιλογήν τραπεζών και στη δισέλιδη ανεπαρκέστατη και προκλητικά ελλιπέστατη εισήγηση του αντιδημάρχου οικονομικών (βλ. επισυναπτόμενη).

Καλείται ο γενικός γραμματέας της περιφέρειας να απαντήσει στην προσφυγή μας.

Αυτοί οι ''Ροβεσπιέροι'' του δημόσιου χρήματος πώς οδηγήθηκαν σε μια τέτοια διαδικασία και ουσιαστικά απευθείας ανάθεση ερήμην των υπηρεσιών του δήμου. Αυτή είναι η ''ταμπακιέρα'' για την οποία βέβαια ποιούν την νήσσαν.

Γιατί αποκρύπτει ο κ. Κασσιμάτης ότι για τα ληξιπρόθεσμα χρέη σύμφωνα με προηγούμενη νομοθετική ρύθμιση το ΤΠΔ έχει επιτόκιο 4,9% έναντι 5,40%, κατά τα λεγόμενά του, της ιδιωτικής τράπεζας;

Γιατί έπρεπε το δάνειο να είναι ''πακέτο'';».

Ημ. Φύλλου: 04/11/2007

Δημόσια τοποθέτηση δεν υπήρξε, άν και στις 4-11-2007 ο Στ. Χρήστου ήταν "Στην αντεπίθεση για το δάνειο".

Δεν υπάρχουν σχόλια: