θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Κυριακή 4 Ιουλίου 2010

Η πολιτική "γκαράζ" του κυρίου Κασιμάτη: κούτσα - κούτσα...

Θα έφτιαχναν δύο "μεγάλα γκαράζ", που θα έλυναν δραστικά το πρόβλημα της στάθμευσης... Μαζί με το μετρό, τις "αναπλάσεις", το αθλητικό κέντρο, το νέο Δημαρχείο και το οικονομικό νοικοκύρεμα θα άλλαζαν την καθημερινή μας ποιότητα και θα έφερναν ευημερία και ανάπτυξη...


22o θέμα της 9ης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού (7 Ιουλίου 2010)
"Συζήτηση και λήψη απόφασης για την παραχώρηση άδειας χώρου στάθμευσης σε
αναπηρικό αυτοκίνητο"

Είναι μιά ακόμα θέση στάθμευσης. Η αλήθεια είναι ότι κούτσα - κούτσα πλησιάζουν τις 1600 που έχουν υποσχεθεί με τα δυο "μεγάλα γκαράζ". Κοντεύουν. Δεν έχει μείνει πουθενά σχεδόν οικοδομικό τετράγωνο στην πόλη όπου να μην έχει δοθεί μία δύο ή και τρεις θέσεις με τα μπλέ ταμπελάκια του Δήμου. Περίπου οι μισές από αυτές τις θέσεις, δεν αναφέρονται αναπηρικές. Είναι και ζηλιάρηδες οι ψηφοφόροι, οπότε το αποτέλεσμα είναι όπου φυτρώνει μία, μετά από λίγους μήνες να φυτρώνει κοντά και άλλη μία (ίσως να είναι και τυχαίο).
Πολλές από τις αναφερόμενες θέσεις, χρησιμοποιούνται ελάχιστες ώρες της ημέρας, ενώ ορισμένες αξιοποιούνται για οκτώ ή και για έξι μήνες το χρόνο, δεσμεύοντας τα 10 μέτρα ανάμεσα στα δυο μπλε ταμπελάκια για 12 μήνες. Άλλες περιπτώσεις, όπου ο αριθμός του οχήματος ουδεμία σχέση έχει με τον αναφερόμενο, κάτι που ευνοείται από την παντελή απουσία ελέγχου και επανελέγχου...
Πρόσφατα το κεντρικό κράτος έλαβε την σκληρή και αντικοινωνική απόφαση να περικόψει την μειωμένη ή δωρεάν μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία στα μαζικά μέσα μεταφοράς. Το tenekedoupoli τους εύχεται, όσες ώρες παιδευτούν οι ανάπηροι εξαιτίας αυτής της απόφασής τους, τόσες mersentes και cabrio να σαπίσουν μαζί με την ψυχή τους και τόσες βίλες να αραχνιάσουν και να ερημωθούν μαζί με την κενή ζωή τους.

Τραγουδάκι για το πανηγύρι που συνεχίζεται με το Δ.Σ. της 7ης Ιουλίου.
Πηγαίνουν κούτσα-κούτσα σπιθαμή
Υπολογίζοντας ανταμοιβή
Δολοφονώντας τη Στιγμή



Η μέριμνα για τους αδύνατους είναι υποχρέωση της πολιτείας. Η μη αξιοκρατική λειτουργία ή -το χειρότερο- η εκμετάλλευση των προβλημάτων για την άσκηση πολιτικής "εξυπηρετήσεων" αντί υπηρεσιών αποτελεί ανήθικη πράξη.
Υ.Γ. Μαζί με τις τσιμενταναπλάσεις της Αγ. Γεωργίου, παρατήρησα κάτι καινούριες τζιπάρες έξω από γνωστά μαγαζιά που κατέλαβαν ήδη τις θέσεις πάρκινγκ που (τυχαία) δημιουργήθηκαν. Αναρωτιέμαι αν (?) μπορώ να νοικιάσω λίγο πεζοδρόμιο... σσστ γιατί θα βγάλω φωτογραφίες τι συμβαίνει εκεί στην Αγ. Γεωργίου που κόπηκαν τα δένδρα (τυχαία).

Δεν υπάρχουν σχόλια: