θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Σάββατο 24 Ιουλίου 2010

korydallos - TOUFES F.C.

Όλα ξεκίνησαν σε ένα μικρό καφενείο στα στενά της πλατείας Μέμου την 19 Δεκεμβρίου του 2006. Μια παρέα νεαρών ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από τον Κορυδαλλό (οικονομικοί πρόσφυγες από τη Βραζιλία) υπογράφουν το καταστατικό με το οποίο κατοχυρώνεται η ίδρυση της ομάδας που φέρει το όνομα Toufes F.C.
TOUFES F.C.
με σημα τον κορυδαλλο

TOUFES F.C. History με λίγα λόγια



Η ιδέα για το όνομα προέρχεται από τη βραζιλιάνικη λέξη "toufeo' που στα ελληνικά μεταφράζεται "μεγιστοτιτανοτεράστιο ποδοσφαιρικό ταπεραμέντο". Δεν είναι τυχαίο και το γεγονός ότι ο Pele έμεινε στην ιστορία και ως ο Pele o Toufeo, και αργότερα ο Ronaldo ως Toufinho. Η επίσημη χρονολογία ιδρύσεως τοποθετείται ως 10/10/2006.
Το έμβλημα της ομάδας προέρχεται από το πτηνό Κατσουλιέρης-Κορυδαλλός, και υποδηλώνει την περιοχή που έχει ως έδρα η ομάδα. Τα χρώματα είναι πορτοκαλί και μαύρο τα οποία προήλθαν φυσικά μετά από κλήρωση.
Η ομάδα από το 2006 και για τρία χρόνια πρόσφερε goal και θέαμα μόνο σε φιλικούς αγώνες καθώς η ομοσπονδία ποδοσφαίρου δεν παρείχε την άδεια συμμετοχής σε αγώνες πρωταθλήματος λόγω της βραζιλιάνικης καταγωγής των παικτών, προπονητών και παραγόντων της ομάδας. Το 2010 συμμετείχε επίσημα σε πρωτάθλημα για πρώτη της φορά, καταλαμβάνοντας την 10η θέση.

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια: