θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Υπάρχει ρεύμα 16χρονων;

Κρατούν ακόμα κλειστά χαρτιά οι 16χρονοι, όπως μαθαίνω "από τα μέσα".
Έχουν πρόσβαση σε ορισμένες δημοσκοπήσεις που παρουσιάζουν -με αναγωγές- τον Κασιμάτη κοντά στο 35%, ενώ, λίγο περισσότερο από αυτόν τον αριθμό μοιράζονται αθροιστικά ο κύριος Βουγιουκλάκης και η κυρία Κατσάνου, που θα δώσουν μάχη για την είσοδο στο δεύτερο γύρο.

Στελέχη όμως της κίνησης, εκφράζουν τη βεβαιότητα ότι όσο περνούν οι μέρες η 16χρονη πόλη θα παρουσιάζει δυναμική αύξηση επιρροής και θεωρούν -όπως δηλώνουν- αυτονόητη την είσοδο στο δεύτερο γύρο.
Εκτιμούν, ότι τελικά, όχι μόνο θα είναι στον δεύτερο γύρο, αλλά υποστηρίζουν ότι το ποσοστό που θα πάρει ο Κασιμάτης θα είναι πολύ κοντά στο ποσοστό της Κατσάνου.


Αισιοδοξία όμως εκφράζουν και οι φίλοι του κυρίου Βουγιουκλάκη, μετά την απόδοση χρισμάτων στον ίδιο από τη Νέα Δημοκρατία και στον Κασιμάτη από το ΠΑΣΟΚ.

Η ανακοίνωση 50 υποψηφίων της 16χρονης πόλης θα γίνει κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη Τρίτη ή Τετάρτη, ενώ τρία ονόματα υποψηφίων που αποτελούν "έκπληξη" θα γνωστοποιηθούν την τελευταία στιγμή πριν την κατάθεση των συνδυασμών. Περίπου δέκα διαθέσιμες υποψηφιότητες δεν θα ανακοινώθούν, προκειμένου να μείνει ανοιχτή η δυνατότητα συνεργασιών χωρίς να χρειαστούν "αποσύρσεις".

Η ψύχραιμη προσέγγιση:
Το ποσοστό που φαίνεται ότι θα λάβει η 16χρονη πόλη είναι οπωσδήποτε διψήφιος αριθμός. Τώρα, αν θα είναι κοντά στο 10 ή κοντά στο 20 ή και πάνω απο το 20%, είναι πολύ νωρίς για να εκφραστεί εκτίμηση.
Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ θα πάει πολύ καλά και οπωσδήποτε θα είναι διψήφιο και ανεβασμένο.
Ο κύριος Βουγιουκλάκης θα πάει -ίσως- λίγο καλύτερα από τον κύριο Χρυσάγη, αλλά οπωσδήποτε κάτω από το 20%.
Η κυρία Κυλάκου θα παλέψει, αλλά η πρόβλεψη θα παραμείνει δύσκολη λόγω των πολλών διεργασιών που συμβαίνουν στο χώρο της.
Δεύτερος γύρος υπάρχει, παρά τη μαγειρική και τη στημένη παραπληροφόρηση που μεγαλώνει από τα συστήματα του κυρίου Κασιμάτη.

Και το ερώτημα:



Υπάρχει ή δεν υπάρχει το ρεύμα των 16χρονων;
Θα παρουσιάσω την άποψή μου σε λίγες ημέρες.
Γιατί; Γιατί κάτι λείπει ακόμα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: