θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Βάλε σπίτι το χωριάτη να σου ανέβει στο κρεβάτι;

Ανακοινώθηκε τελικά σήμερα, 10 Σεπτεμβρίου, η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας στον κύριο Βασίλη Βουγιουκλάκη και στον συνδυασμό "ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ".

Έτσι, οι ανεξάρτητοι θα φορέσουν και πάλι τα επίσημα κομματικά τους χρώματα και οι πιθανές προβλεπόμενες παρενέργειες στον συσχετισμό δυνάμεων είναι πολλές και διάφορες. Εκεί που φαινόταν ότι τα πράγματα σταθεροποιούνται, τελικά μάλλον έχουμε και πάλι ένα ρευστό σκηνικό.


Θα μπορέσει ο κύριος Κασιμάτης να συγκρατήσει τους Νεοδημοκράτες εντός του ψηφοδελτίου του; Ή θα αρχίσουν να του φεύγουν προς τη Ρηγίλλης; Το κοπάδι πάντως φεύγει, αλλά επιστρέφει συνήθως στο γνωστό ποτάμι όταν είναι η στιγμή.

Από την άλλη μεριά, οι Κασιμάτηδες, είχαν βρει μια "εσωτερική ισορροπία", την οποία χάνουν αμέσως αν αποχωρήσουν οι πολλοί Νεοδημοκράτες.

Μιά πρόβλεψη - με κάποιο ρίσκο- είναι ότι οι "ΠΑΣΟΚτζήδες" που έχει μαζέψει ο κ. Δήμαρχος, αν μείνουν "μόνοι τους" για μερικές ώρες, ίσως να πλακωθούν στις κλωτσιές και να έχουμε άλλα...

Με βάση αυτήν τη εξέλιξη, μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν εμφανιστεί οι εξής παρατάξεις:

"Πολίτες για τον Κορυδαλλό" - Κασιμάτης Σταύρος (χρίσμα ΠΑΣΟΚ)

"ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ ΠΡΩΤΗ ΠΟΛΗ" - Βασίλης Βουγιουκλάκης (χρίσμα ΝΔ)

"Λαική συσπείρωση" - Παναγιωτακοπούλου Χριστίνα (ΚΚΕ)

"ΠΑΜΕ ΑΛΛΙΩΣ" (έχει ήδη την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ)

"ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ 16χρονη Πόλη - Μερόπη Κατσάνου (ανεξάρτητη παράταξη)

Και όσο "μικραίνει" το σχήμα Κασιμάτη,
τόσο θα αναλαμβάνει πιο ενισχυμένο ρόλο η
"παράγκα".

Υ.Γ.
Ένα απόσπασμα συνέντευξης πριν από 1,5 μήνα: Η απάντηση τότε φαινόταν έντεχνα δουλεμένη, ίσως "τραβηγμένη" σύμφωνα με τις εντυπώσεις που επιδίωκε. Τώρα όμως, τίποτα δεν είναι απίθανο.

(Η ερώτηση)
Με ποια δύναμη θα πάτε στον δεύτερο γύρο;
(Η απάντηση)
"...Αυτό είναι κάπως νωρίς για να το γνωρίζουμε από τώρα, γιατί η παράταξη του κυρίου Κασιμάτη υποχωρεί καθημερινά. Λογικά θα είναι ή ο κύριος Κασιμάτης ή ο κύριος Βουγιουκλάκης..."
(με κλικ εδώ να θυμηθούμε)


Σημείωση: o τίτλος δεν επιδιώκει να προσβάλει τον κ. Βουγιουκλάκη. Αποδίδει όμως το γεγονός ότι η ανεξάρτητη τακτική του κ. Κασιμάτη έχει και συνέπειες. Η Νέα Δημοκρατία "εκπαίδευσε" μια σειρά ανθρώπους της στα θέματα αυτοδιοίκησης, χάρη στον κ. Κασιμάτη. Σε τέτοιο βαθμό δεν το είχε καταφέρει ούτε ο κ. Νικητόπουλος. Τώρα λοιπόν που "μάθανε"...

Δεν υπάρχουν σχόλια: