θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Σόλων ο Αθηναίος. (Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης- Νο 2)



"Υποψηφιότητες υποβάλλονται με δήλωση που
κατατίθεται στο προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου κατά την έναρξη της διαδικασίας επιλογής"
"Πληροφορίες παρέχονται τις ημέρες από Δευτέρα έως Παρασκευή. και ώρες 09.00 έως 14.00, από την Προϊσταμένη του Τμήματος Προσωπικού του Δήμου Κορυδαλλού, Αρμόδια κ. Εξαρχάκου Ελένη, Διεύθυνση Γρ. Λαμπράκη 231, τ.κ. 181.20, τηλέφωνο 210.4990400. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές έως και τη Δευτέρα 31/01/2011."
Τα πράσινα, είναι απόλυτη αντιγραφή του σχετικού αποσπάσματος από τον Νόμο Καλλικράτη (άρθρο 77 που αφορά την εκλογή "
συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης".
Τα πορτοκαλί είναι απόλυτη αντιγραφή του αποσπάσματος της σχετικής προκήρυξης (Αριθμ. Πρωτ.: 2167 - 21/01/2011 ) που δημοσίευσε ο Δήμος Κορυδαλλού.

Κατά την προκήρυξη, αιτήσεις γίνονται δεκτές μέχρι τις 31/01/2011 - ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο έχει οριστεί για την Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου.
Συμπέρασμα

αν κάποιος προσέλθει σύμφωνα με τον νόμο στις 3 Φεβρουαρίου (ακριβώς με την έναρξη της συνεδρίασης), θα του πούν: φύγε από δω αδιάβαστε είσαι εκπρόθεσμος!

Πιστέψτε με, διάβασα άπειρες προκηρύξεις διαφόρων ΟΤΑ.
Η δική μας προκήρυξη αποτελεί μοναδική πρωτοτυπία.
Θα μπορούσε να προστεθεί ακριβώς λόγω της πρωτοτυπίας αυτής, ότι δεν πρόκειται για περίπτωση κοινής προκήρυξης αλλά για δημιούργημα του συντάκτη (περίπτωση πνευματικής ιδιοκτησίας).
Για αυτό μάλλον αλλάζουν διαρκώς την τοποθεσία του δυναμικού συνδέσμου της ανάρτησης προς αποφυγή κακόβουλης αντιγραφής, ιντερνετοπειρατείας κλπ...


Σύνδεσμοι:
Καλλικράτης (Άρθρο 77) Συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης.(1)

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Πέμπτη 3 Φεβρουαρίου 2011

Παραπομπή σε ιστορικούς ηγέτες αναλόγου μεγέθους
Σόλων ο Αθηναίος

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΛΥΨΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ,ΣΤΟ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟ.
ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΣΟΥΛΗ Η ΤΟΥ ΚΑΘΕ ΚΟΥΜΠΑΡΟΥ,ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩς ΟΤΙ:

Α) ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΩΣ ΒΛΑΧΟΔΗΜΑΡΧΟΙ (ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ) ΑΦΟΥ ΠΑΡΑΒΙΑΖΟΥΝ ΟΛΗ ΤΗ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΟΥ ΣΧΕΤΙΚΟΥ ΑΡΘΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ ΟΠΟΥ ΡΗΤΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ....Ο Συμπαραστάτης είναι ένας νέος θεσμός για την εξωδικαστική επίλυση των διαφορών που δημιουργούνται ανάμεσα στους πολίτες και τις δημοτικές υπηρεσίες, αλλά και την ανεξάρτητη παρέμβαση του με προτάσεις για την βελτίωση της ποιότητας ζωής και τη βέλτιστη άσκηση των δικαιωμάτων των πολιτών....ΕΙΝΑΙ ΘΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ Η ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΠΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΚΟΛΛΗΤΟΥΣ Η ΚΟΥΜΠΑΡΟΥΣ ΓΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ KAI ΦΥΣΙΚΑ ΗΠΙΕΣ ΕΤΗΣΙΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ

Β) ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΣΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΟΛΗ Η ΔΙΑΔΙΑΚΑΣΙΑ ΑΦΗΝΕΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΚΑΚΩΣ ΕΙΣΗΓΕΙΤΑΙ.....Ο Συμπαραστάτης επιλέγεται, από την ισχυρή πλειοψηφία των 2/3 του δημοτικού συμβουλίου ανάμεσα σε υποψηφιότητες προσώπων "κύρους και εμπειρίας" που κατατίθενται έπειτα από δημόσια προκήρυξη της θέσης.....
ΚΑΙ
Γ)ΕΥΝΟΗΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΙ κ.κ . ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΚΑΛΟΥ ΚΑΚΟΥ ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΓΟΝΤΑΙ,ΠΡΟΣ
ΑΠΟΦΥΓΗ ΑΓΡΑΣ ΠΕΛΑΤΩΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ .


ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ Η ΕΚΛΟΓΗ ΚΑΙ Η ΕΠΙΛΟΓΗ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΤΗΝ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ Η ΜΗ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.