θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Έι πατριώτη, να συστηθούμε;

Στις δύο εικόνες που ακολουθούν (πρόσφατες) φαίνεται καθαρά ένα απορριμματοφόρο του Δήμου Κορυδαλλού στην οδό Παπαφλέσσα με έναν εργάτη να ρίπτει εντός του μηχανικού κάδου σακούλες που δεν μοιάζουν με αστικά απορρίμματα...
(Από προχτεσινή ανάρτηση του korydallos.blogspot το παραπάνω σχόλιο και οι εικόνες)


Παρατηρώ, Σκέφτομαι, Υποψιάζομαι... Ας το ξεκαθαρίσουμε!
στην πόλη είναι σημαντικό να μαζεύονται τα σκουπίδια αλλά είναι επίσης σημαντικό το πώς μαζεύονται και πρέπει να το γνωρίζουμε.

Ας διαβάσουμε και αυτό
Αδρανή υλικά

Ευφάνταστος συνδημότης, διαβάζοντας εδώ το ιστορικό και τα ερωτήματα ισχυρίστηκε, όπως άκουσα, την ακόλουθη "πληροφορία", την οποία και μεταφέρω συνοπτικά:
Ότι, ο εικονιζόμενος (ή κάποιος συμπατριώτης του με καταπληκτική ομοιότητα),
"
είναι ημερομίσθιος εργάτης σε γνωστή κατασκευαστική εταιρεία της ευρύτερης περιοχής, η οποία εταιρεία, εδώ και αρκετό καιρό έχει αναδουλειές και απασχολεί το προσωπικό εκ περιτροπής..."
"...Ο ίδιος όμως (ή κάποιος συμπατριώτης του με καταπληκτική ομοιότητα) εθεάθη προεκλογικά να διανέμει 'πόρτα πόρτα΄ τοπικές εφημερίδες με υπέρτιτλους υπέρ γνωστού συνδυασμού (ευρύτερης) διακομματικής συμφωνίας...".


Δεν θα ήθελα σε καμία περίπτωση να υιοθετήσω, ούτε αυτά, ούτε καν να τα επαναφέρω ή να αναφέρω τα υπόλοιπα που άκουσα. Αλλά νομίζω ότι ανεξάρτητα τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει (φωτογραφίες σίγουρα υπάρχουν),
ο σημερινός Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πολιτικής Προστασίας, με παρουσία στην υπόθεση της κοινωνικής προσφοράς και μέριμνας, θα έχει ασφαλώς την ευαισθησία να μας βεβαιώσει ότι ο συμπαθής εργάτης έχει κάρτα εργασίας και βιβλιάριο ιατρικής περίθαλψης και (άρα) δεν εργάζεται ανασφάλιστος για κάποιο μικρό χαρτζηλικάκι τις ελεύθερες ώρες του (ελεύθερες από την εκμετάλλευση της ιδιωτικής επιχείρησης εννοώ).


το ιστορικό και τα ερωτήματα του korydallos.blogspot

ο Αντιδήμαρχος κ. Ιωάννης Μελάς από όσα αναφέρει εδώ, προκύπτει ότι μάλλον δεν επιθυμεί να αιωρούνται θέματα της αρμοδιότητάς του. Ακριβώς, σε δημόσια επιστολή του προς τους πολίτες αναφέρει:

"...Μόνο χαρά και ευχαρίστηση κέρδισα από την επικοινωνία μαζί σας..."

"επικοινωνία μαζί μας" mirmigofolia@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: