θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Ενημερωτικό δελτίο του «Πάμε Αλλιώς» γιά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου


Στη συνδρίαση της 16 ης Φεβρουαρίου 2011 οι δημοτικοί σύμβουλοι του «Πάμε Αλλιώς», Καίτη Κυλάκου και Ιφιγένεια Γεωργακοπούλου, πρότειναν προ ημερησίας δύο ψηφίσματα :
Η πρόταση γιά το πρώτο ψήφισμα αφορούσε την στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου Κορυδαλλού στον αγώνα των μεταναστών/στριών γιά την νομιμοποίησή τους με νομοθετική ρύθμιση, αλλά και εκείνων που απώλεσαν την νομιμότητα λόγω της κρίσης, όπως επίσης και την στήριξη και ενίσχυση λειτουργίας του ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΠΕΙΡΑΙΑ. Μετά και από εισήγηση του παριστάμενου Προέδρου του Σχολείου, Φώτη Ανδρεόπουλου, το Δημοτικό Συμβούλιο εξέδοσε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:
«Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού εκφράζει την αλληλεγγύη του στους απεργούς πείνας μετανάστες που διεκδικούν το δικαίωμα τους για ισότιμη ένταξη στην Ελληνική Κοινωνία και αξιοπρεπή χωρίς φόβο ζωή.
Η νομοθετική ρύθμιση για την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών/μεταναστριών που εργάζονται χρόνια στην Ελλάδα καθώς και εκείνων που εξαιτίας της κρίσης απώλεσαν την νομιμότητα είναι απολύτως αναγκαία.
Εξίσου αναγκαία είναι η ταχύτητα, δίκαιη και αποτελεσματική εξέταση και παροχή ασύλου σε όλους όσους το δικαιούνται.
Η Ελληνική Πολιτεία με αίσθημα ευθύνης οφείλει να πάρει τις απαραίτητες προς το σκοπό αυτό πρωτοβουλίες.»
Η πρόταση γιά το δεύτερο ψήφισμα καλούσε το Δημοτικό Συμβούλιο να εκφράσει την ριζική αντίθεσή του στον σχεδιασμό κατασκευής των Γιγαντιαίων Εργοστασίων Επεξεργασίας Απορριμμάτων, καύσης σύμμεικτων, με τεράστιες, περιβαλλοντικές και οικονομικές επιβαρύνσεις, στην φύση και τους πολίτες. Επίσης να προτείνει στην κυβέρνηση, με δεδομένο το δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα των υπηρεσιών, να ακυρώσει την διαδικασία και να προχωρήσει στην άμεση εφαρμογή μέτρων και πολιτικών για την υλοποίηση μιάς εναλλακτικής πρότασης που θα στηρίζεται:Στην πρόληψη, τον διαχωρισμό στην πηγή, την ανακύκλωση, την ανάκτηση υλικών, την κομποστοποίηση των οργανικών, την τελική εναπόθεση και υγεινομική ταφή των υπολειμμάτων.
Η πρόταση αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τον Δήμαρχο και την πλειοψηφία , αλλά δεσμεύτηκαν ότι θα γίνει συζήτηση με ξεχωριστό θέμα σε επόμενη τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Στην συνέχεια η δημοτική σύμβουλος, Καίτη Κυλάκου, πρότεινε την σύγκληση άμεσα Δημοτικού Συμβουλίου με θέμα τις συγχωνεύσεις των σχολικών μονάδων με την συμμετοχή όλων των φορέων της Εκπαίδευσης, το σύλλογο εκαπιδευτικών α/βάθμιας, ΕΛΜΕ, Ένωση Γονέων και πολιτών προκειμένου να εκφραστεί η αντίθεση του Δήμου, της εκαπιδευτικής κοινότητας και των γονέων στο ζήτημα αυτό. Τόνισε δε ότι στην πρόσκληση της Υπουργού Παιδείας προς όλους τους Δημάρχους γιά συνάντηση στις 28/2 γιά το θέμα των συγχωνεύσεων ο Δήμαρχος Κορυδαλλού θα πρέπει να πάει με καταδικαστική απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου. Στην απάντησή του ο Δήμαρχος είπε ότι στο επόμενο χρονικό διάστημα θα επιδιώξει επαφή με την εκπαιδευτική κοινότητα και τους γονείς γιά το θέμα αυτό.
Επίσης τέθηκαν από την δημ. σύμβουλο , Καίτη Κυλάκου, προ ημερησίας δύο ακόμη θέματα. Το ένα αφορούσε το παράνομο παρκάρισμα στην είσοδο των σχολείων 6ο και 8ο Δημοτικό και 7ο και 1ο Νηπιαγωγείο στο συγκρότημα των σχολείων (Χειμμάρας και Μ. Ασίας) με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι μικροί μαθητές κατά την είσοδο και έξοδό τους στα σχολεία. Το δεύτερο αφορούσε την δημιουργία λαϊκής αγοράς στο Σχιστό Κορυδαλλού (περιοχή Δεξαμενής).
Κορ/λός, 17-2-2011
παμε αλλιως

Δεν υπάρχουν σχόλια: