θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Σκηνές ροκ στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κορυδαλλού.

Θα θυμάστε ότι το blog τα είχε γράψει "γερμανικά", εδώ, (πριν ένα χρόνο), ότι
"Κώλοι υπάρχουνε, λεφτά δεν
υπάρχουνε"
,

πιό σοβαρά όμως
και σε πολλές άλλες γλώσσες,
εδώ 16 Δεκ 2010,

εδώ (11 Φεβ 2011)

και σε πολλά άλλα σημεία και στιγμές του blog μέχρι του σημείου παρεξηγήσεως ότι "υπερβάλλω"...

Χτες στο δημοτικό συμβούλιο όμως, διαδραματίστηκαν τόσα γεγονότα και έγιναν τόσες αποκαλύψεις, με την παρουσία (μπροστά από την ημερήσια διάταξη ), του προέδρου των εργαζομένων κύριου Σπέη, ενώπιον του Δημάρχου κ. Κασιμάτη, ενώπιον της ολομέλειας του οργάνου, ενώπιον όμως και πολλών απλήρωτων εργαζομένων.
Τέτοια γεγονότα, ώστε όλα αυτά που έγραψα παλιότερα φαίνονται τελικά εξαιρετικά επιεική. Ο κύριος Σπέης στις πρώτες 100 λέξεις που ανέφερε χρησιμοποίησε δυο φορές την ξεκάθαρη φράση "καταγγέλλουμε τη στάση της δημοτικής αρχής".

Σας δίνω ένα δείγμα ορισμένων διαλόγων
(i)
για τα παρακρατηθέντα των εργαζομένων που έχει δανειστεί ατόκως εδώ και ένα χρόνο ο Δήμος και δεν έχει ακόμα αποδώσει στις τράπεζες:

Χριστοφορίδης αντιδήμαρχος οικονομικών
-Κάνουμε ότι μπορούμε και βέβαια δεν νομίζω να πιστεύει κανείς ότι υπάρχουν λεφτά και δεν πληρώνουμε τους εργαζόμενους...
Σπέης (διακοπή)
-Μα μιλάτε για δικά μας λεφτά το καταλαβαίνετε ή δεν το καταλαβαίνετε; Μπορείτε να μας πείτε κάτι για αυτό; Δεν μιλάμε για δικά σας λεφτά...
Χριστοφορίδης
-Έχουμε πει ότι στις δέκα του μήνα θα...
Σπέης
...Μιλάτε για δικά μας λεφτά!!!
Χριστοφορίδης
-Δεν σας αφήσαμε χωρίς απάντηση, στις 10 Απριλίου...
Σπέης
...Αύριο!!!
Περίπου αυτός ήταν ένας διάλογος στο χτεσινό δημοτικό Συμβούλιο (μικρή διαφοροποίηση είναι πιθανή αφού δεν πρόκειται για απομαγνητοφώνηση, αλλά το κλίμα και το νόημα είναι ακριβώς αυτό).

(ii) Σε αναφορά του Δημάρχου (για τους συμβασιούχους)
Δήμαρχος
-...γνωρίζετε άλλωστε πολύ καλά ότι η δημοτική αρχή στάθηκε και είναι δίπλα στους εργαζόμενους..
εργαζόμενη, μάλλον από τους παιδικούς σταθμούς, (τον διακόπτει)
"Άλλα μας είπε ο δικηγόρος σας στα δικαστήρια" ...ήρθε και είπε "ότι ο Δήμος δεν μας χρειάζεται"... "ότι είμαστε περιττοί..."
Δήμαρχος
-Αυτό δεν είναι έτσι και ο πρόεδρος του Σωματείου πιστεύω να το επιβεβαιώσει
Σπέης
-Έτσι ακριβώς όπως τα λέει έγινε όμως, σε πολλά δικαστήρια...


Από την τοποθέτηση του προέδρου των εργαζομένων έγινε γνωστό ότι πρόσφατα προμηθευτής κατάσχεσε μονοκοπανιά 250.000 ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου, ενώ μίλησε για πολλές μικρότερες κατασχέσεις προμηθευτών που ήδη έγιναν - και για άλλες που είναι σε εξέλιξη, οι οποίες θα εξελιχθούν. Τα γεγονότα αυτά για δικό της λόγο ουδέποτε μέχρι χτες είχε δημοσιοποιήσει η δημοτική αρχή και τα κρατούσε μυστικά. Χτες, για πρώτη φορά, κάτω από την πίεση των εργαζομένων, ο ίδιος ο Δήμαρχος "ομολόγησε" την ύπαρξη πολλών κατασχέσεων...


Το tenekedoupoli την ίδια στιγμή που τα συμβατικά έντυπα μέσα της περιοχής αλλά και τα λεγόμενα δημοσιογραφικά ιστολόγια (αρνούνται??) δεν έγραψαν λέξη για όλα αυτά τα γεγονότα, αποτελεί -ίσως τον μοναδικό- φορέα ενημέρωσης που έχει αναφερθεί κατ επανάληψη, όχι μόνο στην γενικότερη οικονομική κατάσταση και την ευθύνη των διοικούντων αλλά ειδικότερα και αποκαλυπτικά στο θέμα των κατασχέσεων...

Το Δημοτικό Συμβούλιο αυτό, είχε πολλά σημαντικά θέματα.
Για αυτό θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες αρκετές αναρτήσεις. Επίσης, στη συγκεκριμένη συνεδρίαση εκτός από την πίκρα και την απόγνωση των κκ Κασιμάτη - Χριστοφορίδη για την κορυφαία πολιτική ευθύνη που τους αναλογεί, (άσχετα αν αρνήθηκαν να την αναλάβουν) έχει και πολύ γέλιο (ειδικότητά μας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: