θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΣΠΟ ΝΟΣΤΟΣ


ΕΚΠΟΣΠΟ Νόστος
Νοταρά 45 & Μετσόβου 30, Αθήνα 106 83
Τηλ 210 88 15 310 Fax: 210 52 21 950

                                                                                                                Αυγουστος 2011


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΚΠΟΣΠΟ ΝΟΣΤΟΣ

Σχετικά με το ερώτημα που υπέβαλε ο κος Παπαδόπουλος,  επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης Κίνηση Πολιτών Νίκαιας – Ρέντη «κόντρα στο ρεύμα»,  έχουμε να δηλώσουμε τα εξής :

Ο φορέας ιδρύθηκε το 1995 με σκοπό να διευκολύνει τους συμπατριώτες μας ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση ( αλλά και τις άλλες ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού) να προσαρμοσθούν στις συνθήκες της Ελληνικής κοινωνίας.

Σας γνωστοποιούμε ότι ουδέποτε χρηματοδοτήθηκε πρόγραμμα ή δραστηριότητα του φορέα από την  ΥΔΑΣ του Υπουργείου Εξωτερικών ούτε και ζητήθηκε ποτέ κάτι τέτοιο. Κατ’ επέκταση, οποιαδήποτε προανακριτική έρευνα δεν μας απασχολεί. Θυμίζουμε όμως ότι στον κατάλογο των πιστοποιημένων από την  ΥΔΑΣ οργανώσεων συμπεριλαμβάνονται φορείς όπως  ο  «Ερυθρός Σταυρός», η «Αλληλεγγύη – Αποστολή της Εκκλησίας της Ελλάδος»,  το «Χαμόγελο του Παιδιού», ο «Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης», το «Ελληνικό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες», ο “Ομιλος UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων”,  η « Άρσις», το « Ιδρυμα Μείζονος Ελληνισμού», το «Κέντρο Μέριμνας Οικογένειας και Παιδιού», το «Σώμα Ελλήνων Προσκόπων», το «Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού»   και τόσοι άλλοι  που η διάρκεια ύπαρξης τους,  η ποιότητα του έργου τους και η αξιοπιστία τους είναι δεδομένη.

Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα της Κοινωφελούς Εργασίας ανταποκρινόμενοι σε δημόσιες ηλεκτρονικές προσκλήσεις φορέων της  τοπικής αυτοδιοίκησης, παρόλο που τα έσοδα από την υλοποίηση αυτών των προγραμμάτων είναι πενιχρά.

Ο φορέας είναι πιστοποιημένος, έχει διαχειριστική επάρκεια και πληροί με το παραπάνω τις προδιαγραφές της προκήρυξης του προγράμματος της Κοινωφελούς Εργασίας.

Ο,τιδήποτε άλλο λέγεται ή αναπαράγεται είναι κακοπροαίρετο και πλήττει το κύρος και την αξιοπιστία του φορέα μας.
Επιφυλασσόμαστε βέβαια για κάθε νόμιμο δικαίωμά μας και αναρωτιόμαστε γιατί οι συντάκτες των ερωτήσεων δεν έκαναν το στοιχειώδες, δηλαδή να ρωτήσουν κι εμάς πριν δημοσιεύσουν ό,τιδήποτε , ή το ακόμη απλούστερο, να ελέγξουν την ακρίβεια των στοιχείων που επικαλούνται,  όπως μπορεί και έχει δικαίωμα να κάνει κάθε πολίτης.

Τέλος τονίζουμε ότι θα είμαστε συμπαραστάτες σε κάθε προσπάθεια της τοπικής αυτοδιοίκησης ή οποιουδήποτε άλλου φορέα να βοηθήσει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΠΟΣΠΟ ΝΟΣΤΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: