θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

Συμπράξεις με ΜΚΟ σε Κορυδαλλό - Νίκαια. "Πληροφορίες" ζητάει ο κ. Παπαδόπουλος

Η Κίνηση Πολιτών Νίκαιας- Ρέντη «κόντρα στο ρεύμα», κατέθεσε την παρακάτω αίτηση στην ΥΔΑΣ, (Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπ. Εξωτερικών) με αριθμό πρωτοκόλλου 3541/11-8-2011.

ΠΡΟΣ: ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ (Υ.Δ.Α.Σ.)
Βασ.Σοφίας 11 – 2ος όροφος

Κοινοποίηση: ΕΙΔΙΚΗ ΝΟΜΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ
Β.Σοφίας 11- 1ος όροφος

ΘΕΜΑ: «ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΠΑΛΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΟΜΟΓΕΝΩΝ "ΝΟΣΤΟΣ"»

Ο Δήμος Νίκαιας-Ρέντη, στα πλαίσια εφαρμογής του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας που ανακοίνωσε το Υπουργείο Εργασίας, θα προχωρήσει στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Αστική Εταιρία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών «Νόστος».

Επειδή η εν λόγω Αστική Εταιρία περιλαμβάνεται στις 528 ΜΚΟ για τις οποίες τον Φεβρουάριο του 2011 είχε διαταχτεί η διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου να διερευνηθεί εάν και σε ποιες περιπτώσεις έχουν διεπράχθη σοβαρά αδικήματα, όπως απάτη σε βάρος του ελληνικού δημοσίου και της Ε.Ε κατόπιν παραγγελίας του προϊσταμένου της εισαγγελίας εφετών Αθήνας, κου Ιωάννη Σακελάκου, παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε εγγράφως για τα εξής:

1. Σε ποια προγράμματα έχει συμμετάσχει η Αστική Εταιρία Κοινωνικής και Πολιτιστικής Στήριξης Παλιννοστούντων Ομογενών «Νόστος» στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
2. Το ύψος των χρηματοδοτήσεων που έχει λάβει για τα προγράμματα αυτά.
3. Τις εκθέσεις αξιολόγησης για το τελικό αποτέλεσμα των προγραμμάτων.

Επίσης, ζητάμε να μας ενημερώσετε για την πορεία της προκαταρτικής εξέτασης που διατάχθηκε σε βάρος της εν λόγω Αστικής Εταιρίας.

Θεωρούμε το ζήτημα άκρως σοβαρό, δεδομένης της βαρύτητας των κατηγοριών και ελπίζουμε στην συνεργασία σας για την άμεση απάντηση στα ερωτήματα μας.

Για την Κίνηση Πολιτών Νίκαιας-Ρέντη «κόντρα στο ρεύμα»
Κώστας Παπαδόπουλος
Δημοτικός Σύμβουλος Νίκαιας-Ρέντη

Το θέμα επισημαίνεται και με ανάρτηση του halkidona .gr όπου δημοσιεύεται και ανακοίνωση από την ΕΚΠΟΣΤΟ ΝΟΣΤΟΣ.
Η ανάρτηση έχει τίτλο "Παρέμβαση εισαγγελέα σε 528 ΜΚΟ ανάμεσα στις οποίες και 2 με άμεσο ενδιαφέρον για τη Νίκαια" (η δεύτερη αναφερόμενη είναι ο γνωστός “Ομιλος UNESCO Νομού Πειραιώς & Νήσων” του κυρίου Μαρωνίτη.

 Αντίστοιχη σύμπραξη του Δήμου Κορυδαλλού με την ΜΚΟ "Νόστος"  μπορείτε να βρείτε με κλικ εδώ: (αριθ. πρωτοκ 24740, ΑΔΑ 4Α3ΙΩΛΩ-9) 

Συμπλήρωση λεπτομερειών (21 Αυγούστου στις 9.07...) 


Δεν υπάρχουν σχόλια: