θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Το χαρτί της άτακτης χρεοκοπίας.

«Η ελληνική πλευρά πρέπει να παίξει το χαρτί της άτακτης χρεοκοπίας» δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, αναγνωρίζοντας πως «αν οδηγηθούμε σε άτακτη χρεοκοπία θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα το τραπεζικό σύστημα, οι μισθοί και οι συντάξεις» αλλά «το μεγαλύτερο πρόβλημα θα το έχει η Ευρωζώνη».
«Το χρέος είναι μη διαχειρίσιμο, με το PSI τα περισσότερα χρήματα θα πάνε στις τράπεζες και τους ομολογιούχους», υποστήριξε ο κ. Τσίπρας και επανέφερε την πρότασή του είτε να διαγραφεί το χρέος, είτε «να δοθεί περιθώριο χρόνου στη χώρα για τρία χρόνια, με μη καταβολή τόκων και χρεολυσίων στους πιστωτές».
Αναφερόμενος στην τρόικα, τόνισε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος κάθεται στο τραπέζι με «υπαλληλίσκους δεύτερης διαλογής», τους οποίους ο ΣΥΡΙΖΑ θα απέλαυνε αν ήταν στην εξουσία.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ (λινκ)

 Δεν ξέρω πόσοι συμφωνούν και πόσοι διαφωνούν, αλλά πρόκειται για την διατύπωση μιας καθαρής πρότασης, η οποία όμως, επί της ουσίας, είναι και η μόνη μορφή "διαπραγμάτευσης" . Όλα τα άλλα είναι μόνο για εσωτερική κατανάλωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: