θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Σάββατο 3 Μαΐου 2014

Ερμηνείες για την κατρακύλα του κυρίου Κασιμάτη. Ελαφριές ιστορίες περί ΔΗΜΑΡ...



Το Like του κ. Μιχάλη Λώνα στην υποψήφια Περιφερειάρχη κυρία Μαρία Γιαννακάκη

Όλα δείχνουν ότι πέφτει...
Οι περισσότεροι "φίλοι" έχουν φύγει ενώ άλλοι στέκονται "απέναντι". Οι "πολίτες για τον Κορυδαλλό" του 2006 δεν υπάρχουν πια. Ελάχιστοι απέμειναν. Η ικανότητα και η εμβέλεια των προσώπων δε συγκρίνεται από καμία άποψη μεταξύ του τότε και του τώρα. Υπάρχει και γκρίνια...
 ΄
Για όλα αυτά, μιλούν πολλοί. Υπάρχει ένα σημείο που δεν έχει επισημανθεί.
Το αναφέρω:
Η υποχώρηση του επικοινωνιακής ικανότητας και  αποτελεσματικότητας εκ μέρους της παράταξης του κ. Κασιμάτη.  
(Αναλυτικά).
Ανεξάρτητα με το αβαθές περιεχόμενο πολιτικής αυτής της Διοίκησης, είχαμε συνηθίσει σε γρήγορα αντανακλαστικά, πονηρές (ή έξυπνες) μεθόδους παρουσίας / απάντησης σε κάθε πρόκληση,  συνδυαστική χρήση και επαρκή συνδυασμό πολλών μέσων προπαγάνδας. 
Με άλλα λόγια, ακόμα και αυτοί που δεν ήταν ικανοποιημένοι από τον Κασιμάτη, "ικανοποιούνταν" κατά κάποιο τρόπο από την απατηλή φρεσκάδα και τη σιγουριά στον τρόπο και στο είδος της επικοινωνίας του.
Αυτή τη φορά, παρά τη σπατάλη των εξόδων διαφήμισης ο "τομέας επικοινωνίας" λειτουργεί σαν κακο-κουρντισμένη μηχανή. Στις εφημερίδες χάνει, στο Google χάνει, στο facebook χάνει, στο καφενείο χάνει, στην οργάνωση συγκεντρώσεων με επιβλητική εικόνα και μήνυμα χάνει...
Καταλήγει ακόμα, να παραμένει στον φανερά ατροφικό αριθμό των 62 υποψήφίων   , όπου, αν δεχτούμε  όσα ανέφερε στη συγκέντρωσή του (περί διατήρησης της ποιότητας) προφανώς έχει αποδεχτεί την εισήγηση κάποιων "συμβούλων", οι οποίοι τον έπεισαν, υποβαθμίζοντας το ζήτημα της επικοινωνιακής σημασίας του συγκεκριμένου ζητήματος που αποδεικνύεται μεγάλη. Κατά τρόπο αντιληπτό, ακόμα και από μικρό παιδί, πόσο μάλλον από υποτιθέμενα έμπειρα επιτελεία, τα οποία είναι γνωστό ότι αξιοποιεί εδώ και χρόνια ο κ. Κασιμάτης.

Τι συμβαίνει λοιπόν;
Θα σας μεταφέρω μια εκδοχή που κυριαρχεί τον τελευταίο καιρό, στις συζητήσεις καλά ενημερωμένων αυτοδιοικητικών παραγόντων. 
Λένε ότι το στενό επιτελείο του κυρίου Κασιμάτη, στο γραφείο τύπου, αλλά και στα οργανωτικά και στο σχεδιασμό της γενικότερης πολιτικής του, από το 2010 στηρίζεται ουσιαστικά σε στελέχη της ΔΗΜΑΡ. 
Λένε ότι "αν αυτή η ομάδα δε λειτουργεί καλά, τίποτα δεν μπορεί να πάει καλά" στον προγραμματισμό στο συντονισμό και στην επικοινωνία του συνδυασμού Κασιμάτη 
Λένε ότι εξαιτίας της υποψηφιότητας της κυρίας Μαρίας Γιαννακάκη για την Περιφέρεια, η οποία είναι Κορυδαλλιώτισσα, με πολύ ισχυρή σχέση και υποχρεώσεις ανθρώπων που αισθάνονται "αλληλέγγυοι", ένας μεγάλος αριθμός από το ευρύτερο επιτελείο του κ.Κασιμάτη υπολειτουργεί, επειδή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στη διπλή υποχρέωση.  
Έτσι, αιτιολογούν τον γενικό αποσυντονισμό της λειτουργίας του συνδυασμού Κασιμάτη.   
Σημειώνω,
ότι το tenekedoupoli δεν προσχωρεί στη λογική της παραπάνω προσέγγισης.
Ακόμα και έτσι να ήταν, θα αποτελούσε μια απογοήτευση για τις ιδέες και της αντιλήψεις του blogger. Η πολιτική δεν μπορεί να είναι μόνο χρήματα, μηχανισμοί και μάρκετινγκ.
Πιστεύω, αντίθετα, ότι ο κ. Κασιμάτης και η παρέα του εξάντλησαν τα οποιαδήποτε περιθώρια προσφοράς προς την πόλη, ακόμα και με την έννοια που τοποθετούν την προσφορά όσοι τους πίστεψαν (και όσοι απέμειναν από συνήθεια να τους ακολουθούν). Πιστεύω, ότι αυτό έχει συμβεί αρκετά νωρίτερα, αλλά υπήρξαν διάφοροι λόγοι και συγκυρίες εξαιτίας των οποίων δεν ήταν ορατό στον κάθε πολίτη, όπως είναι τώρα. Πιστεύω, ότι ο κ. Κασιμάτης δεν "ακτινοβολεί" πλέον και δεν θα "ακτινοβολήσει", ότι και αν κάνουν οι επικοινωνιολόγοι του.  Ο κ. Κασιμάτης μας αποχαιρετά.

Ωστόσο, σωστά επισημαίνεται -και υπάρχει- ένα πρόσθετο πρόβλημα σε ότι αφορά τη λειτουργία στελεχών της ΔΗΜΑΡ στα κρίσιμα σημεία του επιτελείο του.
Προς υποστήριξη, θα μπορούσα να δείξω τουλάχιστον μια ντουζίνα like από συνυποψηφίους του κ. Μιχάλη Λώνα, τα οποία επαναλαμβάνονται καθημερινά.

(Προηγούμενη ετικέτα ΔΗΜΑΡ)
"Η Μαρία Ρεπούση στηρίζει δυνατά την υποψήφια περιφερειάρχη (ΔΗΜΑΡ) Μαρία Γιαννακάκη"   







Δεν υπάρχουν σχόλια: