θα μας πάρουν με τα βοτσαλάκια...

Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Αστέρας λαμπερός στο ψηφοδέλτιο της Β΄Πειραιά.

Η υποψήφια, πέρασε από παντού. 
Άνοιξαν πόρτες στο δυσπρόσιτο σύστημα των ΜΜΕ, όλες οι πόρτες. Κάθε μέρα και μια εμφάνιση. Κανάλια, ραδιόφωνα, εφημερίδες...  
Δεν έχει σημασία πόσο μίλησε πολιτικά και με τι περιεχόμενο. 
Σημασία έχει να στολίζεις το φακό! 
Το ταλέντο της φωτογένειας ανταμοίφθηκε καλά σε όλες τις εκλογές από τη μεγάλη μερίδα "ελαφριών" ψηφοφόρων, μπορεί να πληρωθεί καλά και σε αυτές. Ας είναι εκλογές με μεγάλη σημασία και κρίσιμο στοίχημα για τον τόπο. Στοίχημα το οποίο εξαρτάται και αφορά όσο ποτέ, όχι μόνο τις πολιτικές αλλά και την αξιοπιστία των προσώπων που θα λάβουν εντολή να τις εκπροσωπήσουν. 
Εξαιτίας αυτού και προβληματίζομαι. 
Εν ολίγοις, η Lifestyle υποψήφια μόνο από την Αννίτα Πάνια δεν πέρασε. Άραγε έφαγε πόρτα;



Η φωτογραφία της Μαρίας Σολωμού, είναι δανεική από Lifestyle site  όπου εξηγεί...
«Δεν θα πήγαινα στην εκπομπή της Αννίτας Πάνια. Δεν ταιριάζει στην αισθητική μου»

Σε πλήρη αντίθεση με τον εσωτερικό κώδικα λειτουργίας και την -μέχρι παρεξηγήσεως- σεμνότητα των συνυποψηφίων της στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ της Β΄Πειραιά, η κυρία κατάφερε να κάνει προσωπικό θόρυβο με τον τύπο προεκλογικής καμπάνιας που επέλεξε. 
Για το λόγο αυτό και έχει προκαλέσει καθολική δυσαρέσκεια στον ιστορικό κορμό του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος έχει τη συνήθεια να προτάσσει ακόμα και σε προεκλογικές περιόδους τη συλλογικότητα έναντι της προσωποπαγούς καμπάνιας.   

Εκτός από τις προτιμήσεις αισθητικής σε αυτή την καθολική δυσαρέσκεια συνέβαλε και η παραβίαση της εγκυκλίου περί δεοντολογίας υποψηφίων βουλευτών, με τη μαζική διανομή προσωπικού καρτοφυλλαδίου, η οποία διεκόπη με παρέμβαση των οργάνων, ανεπιτυχώς όμως, αφού το φυλλάδιο είχε ήδη διανεμηθεί στην περιφέρεια με θαυμαστή ταχύτητα. 

Επειδή ο σκοπός της ανάρτησης δεν είναι να βλάψει (ή να ωφελήσει) πρόσωπα ή να δημιουργήσει προβλήματα αποφεύγεται η προσωπική αναφορά. Άλλωστε, οι διευρυμένοι πλέον ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να επιβραβεύσουν το "φάουλ" της υποψηφίας. 

Η ανάρτηση, έχει ένα γενικότερο στόχο και περιεχόμενο που δεν είναι η -παντελώς αδιάφορη- τύχη ορισμένων προσώπων. Σε δυο σειρές μόνο: 
Η Αριστερά δεν μπορεί να πετύχει καμιά ουσιαστική νίκη στους πολιτικούς συσχετισμούς, αν δεν παράγει και λειτουργεί με διαφορετικό πολιτισμό. 

ΥΓ. Η φράση "ελαφριών" ψηφοφόρων, αφορά τον τρόπο στόχευσης και όχι κάποια κρίση για την ποιότητα των εκλογέων, το οποίο αφορά άλλο κεφάλαιο.





Δεν υπάρχουν σχόλια: